Wednesday, January 20, 2010

Tingkatkan trafik blog anda dengan FACEBOOK

Posted on 9:51 AM by akubosan


Bagi anda yang mempunyai blog mungkin anda memikirkan cara untuk meningkatkan trafik ke blog anda.so,anda hanya perlu ikut langkah-langkah di bawah sebagai satu medium untuk mengiklankan blog anda..


1.LOGIN ke akaun facebook anda




2.pergi ke tab SETTING dan klik pada APPLICATION SETTINGS.




3.selepas itu keluar satu page dan klik pada kotak NOTES





4.cari NOTES SETTING dan kemudian klik IMPORT A BLOG.

  


5.Didalam page IMPORT AN EXTERNAL BLOG,masuk alamat url blog anda.cth:http://akututor.blogspot.com"

  


6.kemudian tanda kan kotak kecil dibawah nya dan klik START IMPORTING
7.klik CONFIRM IMPORT
8.selesai!

15 Response to "Tingkatkan trafik blog anda dengan FACEBOOK"

.
gravatar
alif Says....

Terima kasih untuk tutorial berguna ni..
saya sudah berjaya membuatnya.makasih ya,,

www.syoknyadownload.blogspot.com

.
gravatar
akubosan Says....

fungsi die..ble ko update blog ko..secara automatiknya die akan kuar kat wall fb ko...

.
gravatar
Pisyek Says....

oh, trimas atas perkongsian ini.. =)

nice2... dah cuba dan mcm best je....

hehe...

.
gravatar
DaHLia Says....

thanks for sharing.... :)
penuh wall aku dengan post2 aku bulan ni...

.
gravatar
Aiza Says....

thanks... pastu u kena buat jugak , klik pada import belog baru laa notes2 smua neh muncul dekat wall kawan2 yek =)

Leave A Reply